Tariefinformatie

Tariefinformatie kunt u vinden op de pagina "Tarieven gemeentelijke diensten en producten" op de gemeentelijke website www.demarne.nl.


Online aanvragen en betalen

In de Gemeentewinkel kunt u steeds meer producten elektronisch aanvragen met behulp van een webformulier. Soms kunt u ook meteen betalen via internet. Op onze website kunt u de volgende producten digitaal aanvragen en betalen:


Bewijs van Nederlanderschap 

Uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie
Uittreksels Burgerlijke Stand:
geboorte
huwelijk/partnerschapsregistratie
ontbinding huwelijk/partnerschapsregistratie
overlijden
Verhuizing (als u binnen de gemeente De Marne verhuist of in de gemeente De Marne komt wonen) (gratis)
Gemeentegids (gratis)

Soms is er geen digitaal formulier, wel een PDF om uit te printen en per post op te sturen. Dit doen we omdat er bij deze aanvragen vaak allerlei (niet elektronische) bijlagen meegestuurd moeten worden of omdat controle van uw identiteit met DigiD onvoldoende is.

DigiD

Sommige producten waarvoor u zich in het gemeentehuis moet legitimeren bieden we elektronisch aan met behulp van DigiD. Als u naar het gemeentehuis komt wordt uw identiteit gecontroleerd aan de hand van uw identiteitsbewijs. In de Gemeentewinkel maken we hiervoor gebruik van DigiD.


Bij de volgende producten wordt uw identiteit via DigiD gecontroleerd:

Bewijs van Nederlanderschap 
Uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie
Uittreksels Burgerlijke Stand:
geboorte
huwelijk/partnerschapsregistratie
ontbinding huwelijk/partnerschapsregistratie
overlijden
Verhuizing (als u binnen de gemeente De Marne verhuist of in de gemeente De Marne komt wonen)

Zoeken

Mensen zijn allemaal verschillend en daarom bieden we diverse manieren aan om producten te vinden, via een top 10, via een trefwoord, alfabetisch, met behulp van thema's zoals verkeer en vervoer, werk en inkomen, familie en gezin, etc. en via levensgebeurtenissen zoals op reis, trouwen en samenwonen, verhuizen, etc.


Samenwerkende Catalogi

Het streven van dit initiatief is om alle productcatalogi van de overheid zo te laten samenwerken dat men niet meer voor een dichte deur komt te staan bij de elektronische overheid. De productcatalogi worden zo gekoppeld dat de burger of ondernemer gericht wordt doorverwezen naar de juiste plek in de juiste catalogus.

We zijn hier als gemeente bij aangesloten. Op onze site betekent dit dat u hiervoor de keuze heeft uit Zoek in de gemeente of Zoek landelijk. In het laatste geval worden de landelijke zoekresultaten onder die van de gemeente getoond.


Niet alleen gemeentelijke diensten en producten

Via de Gemeentewinkel vindt u ook producten en diensten van andere overheden. U kunt bij uw zoekopdracht aangeven of u wilt zoeken in gemeentelijke of landelijke loketten. De informatie over onze producten en diensten wordt ook ontsloten via het Overheidsloket (www.overheid.nl). 


Formulier:
Verzoek om binnen één week teruggebeld te worden.