Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

Doe bij de gemeente aangifte over gevonden voorwerpen als tassen, sieraden en portemonnees. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren.

Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450 bewaart de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt.

Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450 bewaart de gemeente 1 jaar. Als er binnen 1 jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. U moet dan zelf binnen een maand het voorwerp ophalen.

Een gevonden voorwerp kunt u ook digitaal melden bij de gemeente. Neem een geldig identiteitsbewijs mee als u zelf langskomt.

U kunt uw gevonden of verloren voorwerp online melden bij de gemeente.