Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen

De IOAW-uitkering is voor mensen boven de 50 jaar met een laag inkomen. De uitkering vult het inkomen aan. Vraag de IOAW aan via werk.nl.

Zo vraagt u een IOAW-uitkering aan:

Werkplein AbilityUbbo J. Mansholtplein 29951 BX WinsumPostbus 199950 BX Winsum(0595) 750300. Bereikbaar van 9.00-12.30 uurbalie@sozawe-winsum.nl

Per 1 oktober 2016 zijn Sociale Zaken en Werk Hoogeland en Werkplein Noord-Groningen samengegaan met voormalig SW-bedrijf Ability. De nieuwe naam is Werkplein Ability. Werkplein Ability geeft uitvoering aan de Participatiewet in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Door de krachten te bundelen speelt de nieuwe organisatie zo efficiënt en effectief mogelijk in op wat inwoners nodig hebben waar het gaat om werken, meedoen en inkomen.

De werkcoaches en consulenten op het werkplein in Winsum en het Leer-ontwikkelcentrum in Wehe-den Hoorn zetten zich samen in om mensen, ook met een afstand tot de arbeidsmarkt, meer bij externe werkgevers aan een baan te helpen. En als er geen mogelijkheden zijn binnen het werk-leerbedrijf (voorheen SW-bedrijf) in Uithuizen.

Bent u uitkeringsgerechtigde en op zoek naar werk? Dan heeft u een eigen verantwoordelijkheid om langs de kortste weg werk te vinden. Wel wordt goed bekeken welke extra begeleiding er voor u nodig is om verder te komen. Het wordt dus meer maatwerk, ook vanuit de gedachte: één gezin, één plan, één regisseur. Dit sluit aan bij de gemeentelijke opdracht, binnen het Sociaal Domein, waar de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdzorg ook onder vallen. Voor u als werkzoekende blijft het Werkplein in Winsum de eerste ingang.