Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

Zo vraagt u een uittreksel uit de basisregistratie personen aan:

• Log in met uw DigiD bij uw gemeente.
    • Vul uw gegevens in.
    • U betaalt het uittreksel online bij de aanvraag.
    • U krijgt het uittreksel binnen 7 werkdagen thuisgestuurd.

31-12-2017